Orta Doğu ve Suriye’de Arap Tatlıları

2020-10-01

Orta Doğu ve Suriye’de Arap Tatlıları

Suriye tatlıları, Ortadoğu'daki en iyi ve en popüler tatlı türü olarak kabul edilir. Lezzeti ve güzel tadı ile farklılaşan Suriye tatlıları, vücuda uzun saatler boyunca çalışması için enerji sağlayacak kaloriler açısından zengindir. En lezzetli besleyici tatlıları üretmesiyle ünlü olduğu yerden özellikle Ramazan ayında komşu ülkelere de yayılır. Suriye'deki her şehrin bu geleneksel tatlıda kendine özgü bir bükümü vardır ve Suriye'de en çok bilinenleri Baklava, Barazik, Asabee Alset, Muhallebi ve modern ile geleneksel tadı birleştiren diğer türlerdir. Orta Doğudaki diğer ülkeler bu tür tatlıları severek tüketir. Dilber Dudağı, Sütlaç, Asabee Alset, Muhallebi, Balah Alsham, Znod Alset ve Heytalye gibi onlara harika bir tat katan farklı tür bir fındık ve Arap kremasının eklendiği mükemmel tadı ile benzersizdirler. Diğerleri gibi otantik Suriyeli tatlılarına ek olarak Künefe, Simit tatlısı, Mamul.

Suriye tatlıları farklı çeşitlerde ile en lezzetli Orta Doğu tatlıları olma ününe sahiptir. 19. yüzyıldan beri Suriyeli üreticiler, bazıları 100 yılı aşkın tecrübesiyle Antep fıstığı, badem, ceviz, çam fıstığı gibi çeşitli fındık türlerinin imzalı tadıyla ve yüksek kaliteli yağ kullanımı bu inceliğin mükemmelleştirilmesinde öncüdür.

Şam tatlılarının özellikle bayramlarda ve özel günlerde  kendi tarih ve  kendilerine özgü hikayeleri vardır. (Bir evde Suriyeli tatlı yoksa bayram kutlanamaz.) Eskiden insanlar Mabroma, Baklava, Billuriye, Kol Woshkor, Dilber Dudağı, Znod Alset gibi bu özel ve kıymetli tatlılardan bayramdan bir hafta önce sipariş verirlerdi ve bu tatlıların isimleri eski bir hikayeyi ve her bir şekerlemenin kökenini yansıtan yerel isimlerdir. Tatil mevsiminde insanlar, onları piramit şeklinde dizerek daha fazla müşteriyi çekmek için eski Şam kentinde sunar ve satarlar. Demarcus, turistleri ve şehrin ziyaretçilerini dünyanın dört bir yanından hikayeler anlatmak için etkileyen bir sanat formunda, nesilden sonraki lezzet neslinin özgünlüğü için Ortadoğu'daki tatlıların başkentidir.